Kinderkleedjesmarkt bij de Koopjesdagen rondom het Ravelijn op Zaterdag 19 augustus

Geplaatst op zondag 6 augustus

Op zaterdag 19 augustus aanstaande, tijdens de jaarlijkse Koopjesdagen, zal er een kinderkleedjesmarkt georganiseerd worden in en rondom het Ravelijn.

Ongeacht de weersomstandigheden - of de zon nu straalt of de regen valt - biedt het Ravelijn een veilige en leuke omgeving voor kinderen om deel te nemen aan deze activiteit.

Vanuit het comfort van hun eigen kleedje kunnen kinderen hun speelgoed, boeken, kleding en andere items te koop aanbieden. Dit biedt hen niet alleen een mogelijkheid om hun gebruikte items een nieuw leven te geven, maar ook om een extra zakcentje te verdienen.

In geval van grote belangstelling, is er reeds een uitbreidingsplan voor de markt. Extra ruimte is beschikbaar op het Horsterplein en het Ravelijnplein rondom de HEMA, zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen.

Dit evenement, onderdeel van de Koopjesdagen, belooft een geweldige gelegenheid te zijn voor kinderen om de basisprincipes van kopen en verkopen te leren, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben. Kinderen kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur met hun kleedje plaats nemen. Ondernemers hebben ook hun producten en aanbiedingen staan, deze staan dan ook gereserveerd voor de ondernemers. Zij hebben dit aangegeven.

Enkele tips voor een goede verkoop:
 

  1. Voorbereiding: Zorg dat je een dag van tevoren al je spullen klaar hebt liggen. Dit voorkomt stress op de dag zelf.

  2. Prijsbepaling: Hang aan alle items een duidelijk zichtbaar prijskaartje. Als je ruimte wilt voor onderhandeling, zet je de prijs een beetje hoger dan wat je er minimaal voor wilt hebben.

  3. Aantrekkelijke presentatie: Leg de spullen netjes en overzichtelijk neer. Gebruik eventueel tafelkleden of doeken om het er mooier uit te laten zien.

  4. Wisselgeld: Zorg voor voldoende wisselgeld in muntjes en kleine biljetten, zodat je klanten terug kunt betalen.

  5. Gratis of goedkoop hoekje: Heb je spulletjes waarvan je denkt dat ze misschien niet zullen verkopen? Maak een 'gratis' of 'goedkoop' hoekje om klanten aan te trekken.

  6. Bundelkorting: Bied kortingen aan voor mensen die meerdere items kopen. Bijvoorbeeld: "3 voor de prijs van 2".

  7. Glimlach en benaderbaarheid: Klanten zijn eerder geneigd om iets te kopen bij kinderen die vriendelijk en behulpzaam zijn. Een glimlach kan een groot verschil maken!

  8. Actieve verkoop: Als je ziet dat iemand geïnteresseerd is in een product, schroom dan niet om een praatje te maken en de voordelen van het product te benadrukken.

  9. Drinken en snacks: Afhankelijk van de duur van de markt kan het handig zijn om wat te drinken en te snacken mee te nemen. Zo houd je de energie hoog.

  10. Opvallen: Maak een kleurrijk bord of hang vlaggetjes op om aandacht te trekken naar je kleedje. Je kunt ook muziek of een spelletje gebruiken om mensen naar je stand te lokken.

Veel succes op de kinderkleedjesmarkt!


Volg ons op social media!