Vacature voorzitter VCZ

In de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ) zijn ca. 130 ondernemingen vertegenwoordigd die actief zijn met een onderneming in het centrum, de Winkelhaven Zeewolde. De VCZ draagt zorg voor acties, samenwerking en een levendig, attractief en economisch sterk centrum.

Het bestuur van de VCZ nodigt kandidaten uit om te solliciteren naar de binnenkort vacante functie van

VOORZITTER VCZ (m/v)

De voorzitter vervult een actieve rol als representant van alle aangesloten leden. De voorzitter is niet alleen de bindende factor binnen het bestuur, maar is daarnaast ook een belangrijk klankbord voor de ondernemers. Deze persoon voert samen met zijn medebestuurders het door de leden vastgestelde plan uit en bewaakt de voortgang. Voor de gemeente en andere stakeholders is hij/zij de 1e aanspreekpartner als het gaat om alle strategische- en beleidsmatige zaken die relevant zijn voor de Winkelhaven. 

Het is een boeiende functie met veel ruimte voor initiatief. Sinds 2010 is de VCZ een vereniging op basis van een Bedrijven Investering Zone (BIZ). De VCZ voorzitter wordt in de praktijk ondersteund door de voorzitter van de koepelstichting VBZ op het vlak van collectieve belangenbehartiging, representatie en speciale projecten. Ook mag de voorzitter rekenen op ondersteuning van de Centrummanager.

Het profiel van deze functie:

  • aantoonbare ervaring of affiniteit met horeca & retail
  • bestuurlijke ervaring is wenselijk
  • bruggenbouwer
  • ondernemende inslag
  • uitstekende communicatieve vaardigheden
  • van nature proactief en creatief

Het betreft een niet betaalde functie. Kandidaten komen uit de eigen ledenkring, maar de functie staat ook open voor bestuurders van buiten de VCZ. Ervaring met een soortgelijke functie en het beschikken over relevante netwerkcontacten kunnen een pre zijn.

Belangstelling?

Stuur dan uiterlijk 15 augustus a.s. je sollicitatie- en motivatiebrief en CV met foto naar voorzitter.vbz@gmail.com t.a.v. Johan Safaric, voorzitter van de VBZ, tevens huidig voorzitter van de VCZ. Voor serieus geïnteresseerden is uiteraard een functieomschrijving beschikbaar. Een sollicitatiecommissie maakt onderdeel uit van de procedure.