Orange the World Zeewolde kleurt vrijdag 25 november oranje!!!

Geplaatst op dinsdag 22 november

In verband met Orange the World kleurt de straatverlichting en Belvédère in de haven oranje. Ook zalencentrum Open Haven zal oranje aangelicht worden om duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen, zowel psychisch, fysiek als seksueel, moet stoppen.

Op het Kerkplein zal 25 november om 16.30 Winnie Prins aanwezig zijn, net als Dansschool UDX en Theaterkoor Puur.

Op het Kerkplein zal wethouder Winnie Prins rond 16.30 uur een toespraak houden, gevolgd door een muzikale bijdrage van Theaterkoor Puur. Daarna zal Marja Appel namens Zonta spreken. Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen met een zelfstandig beroep of leidinggevende positie, die opkomt voor gelijke rechten van vrouwen. Dansschool UDX zal de bijeenkomst afsluiten. In de bibliotheek is een speciale hoek ingericht met boeken ov er dit actuele onderwerp.

Orange the World is een wereldwijde campagne van UN Women tegen geweld tegen vrouwen. Deze campagne vindt ieder jaar plaats tussen 25 november, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. Dan worden in meer dan 100 landen gebouwen oranje uitgelicht en vinden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en tal van andere acties plaats. Dit jaar is het thema “Preventie”.

Iedereen kan helpen geweld tegen vrouwen te voorkomen. Daarom wordt tijdens de Orange the World campagne iedereen uitgenodigd onderdeel van de oplossing te worden en zich actief in te zetten om de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Dus iedereen die dit helaas nog altijd actuele thema een warm hart toedraagt: laat je solidariteit zien en kom rond 16.30 uur naar het Kerkplein!

Voor meer informatie: https://www.orangetheworld.nl/acties-2022/   (op de kaart de actie in Zeewolde) of Email: marja.appel@chello.nl

Lees ook: Stem voor de titel Centrum ondernemer van het jaar!


Volg ons op social media!